Rezultati akcije nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/palica pol..bmp

Jučer, 25. travnja, u vremenu od 12 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u suradnji s Policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom, virovitičko-podravskom i međimurskom, te Policijskom upravom Somogy, provedena je akcija „Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Foto: Ilustracija

Jučer, 25. travnja, u vremenu od 12 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u suradnji s Policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom, virovitičko-podravskom i međimurskom, te Policijskom upravom Somogy, provedena je akcija „Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Izvršen je nadzor 18 vozila, od čega 15 teretnih automobila, te je utvrđen 31 prometni prekršaj.

Vozači teretnih automobila počinili su ukupno 25 prometnih prekršaja, od čega dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (istek periodičkog tehničkog pregleda) i 23 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu (nedovoljan dnevni odmor – 11, nedovoljan tjedni odmor – 6, prekoračenje dnevnog vremena vožnje – 3, neposjedovanje 28 tahografskih listića - 3).



Stranica