Rezultati akcije nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 71 teretnog vozila i 10 autobusa te su utvrđena 42 prometna prekršaja koja se odnose na prometovanje teretnih vozila

Foto: Ilustracija

Od 11. do 17. listopada 2021. godine na području Policijske Uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 71 teretnog vozila i 10 autobusa te su utvrđena 42 prometna prekršaja koja se odnose na prometovanje teretnih vozila.
 
Nadzorom teretnih vozila utvrđeni su slijedeći prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama: nekorištenje sigurnosnog pojasa (12), nepoštivanje prometnog znaka (4), vožnja neprilagođenom brzinom (2), nepropisno korištenje mobitela (4), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisno pretjecanje (1), pretovar (3),  strana kretanja (1) prijevoz više osoba (1), odbijanje testiranja na droge (1), istek prometne dozvole do 15 dana (3).
 
Iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je osam prekršaja i to: prekoračenje dnevnog vremena vožnje (4), neposjedovanje tahografskih listića (1) i nepravilna uporaba tahografa (3).
 
Vozači teretnih vozila sudjelovali su u šest prometnih nesreća, dok su isti prouzročili četiri prometne nesreće (dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lake ozljede i dvije s materijalnom štetom kao).

Pisane vijesti | Promet i vozila