Rezultati akcije nadzora tzv. "4 ubojice u prometu" i nadzor mladih vozača

Slika /ikone/policija-stop (2).jpg

Policijski službenici kontrolirali su 76 vozača te utvrdili 62 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u četvrtak, 24. veljače 2022. godine od 16 do 21 sat provedena je akcija nadzora  tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača.
 
Policijski službenici kontrolirali su 76 vozača te utvrdili 62 prometna prekršaja od čega upravljanje pod utjecajem alkohola (šest prekršaja), brzina (30 prekršaja), upravljanje prije stjecanja prava (jedan prekršaj), nekorištenje sigurnosnog pojasa (devet prekršaja), korištenje mobitela tijekom vožnje (dva prekršaja) i ostali prekršaji (14). 
 
Iz Zakona o osobnoj iskaznici utvrđen je jedan prekršaj. Jedan vozač preliminarno je testiran na prisustvo opojnih droga u organizmu kojom prilikom je došlo do pozitivne reakcije na THC, a isti je odbio izuzimanje krvi i urina radi analize.  Iz prometa je isključeno osam vozača i jedno vozilo.
 
Tijekom akcije kontrolirano je 13 mladih vozača kod kojih je utvrđen jedan prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u 19.50 sati u Đurđevcu u Ulici P. Zrinskog, kada je 49-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,97 promila alkohola u organizmu.
 
Najveća brzina kretanja izmjerena je u 17.12 sati u Zagrebačkoj ulici u Sv. I. Žabnu, kada je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 111 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.
 
U vrijeme rečene akcije zabilježena je jedna prometa prometna nesreća s materijalnom štetom radi oduzimanja prednosti prolaska.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila