Rezultati akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga

Slika PU_KK/Vijesti/alkohol čaša.bmp

Foto: Ilustracija 

U utorak, 12. prosinca, od 17 do 23 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga. 

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 103 vozača, od čega 11 mladih vozača. Ukupno je utvrđeno 13 prometnih prekršaja od čega sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (00,50 – 1,00 g/kg = 4; 1,00 – 1,50 g/kg = 3) i 1 prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila četiri vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 20.38 sati u Ulici Pavljanci u Novom Virju, kada je 49 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,49 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22.43 sata u Ulici Širine u Novom Virju, 23 – godišnji mladi vozač osobnog automobila odbio je ponuđeno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće.

Do kraja tjedna, ali i do kraja godine, policijski službenici će pojačano nadzirati alkoholiziranost vozača, pri čemu će posebnu pozornost posvetiti mladim vozačima i recidivistima.



Stranica