Rezultati akcije pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Slika /ikone/pojas ilustracija 2.jpg

U akciji je utvrđeno i sankcionirano 68 prekršaja od čega 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

Jučer, 6. travnja 2022. godine od 11 do 16 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzora korištenja sigurnosnog pojasa“ usklađena s planom ROADPOL-ovih operativnih akcija za 2022. godinu. Akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i Policijskom upravom virovitičko-podravskom.
 
Izvršen je nadzor 91 vozača i 12 putnika, odnosno nadzor 78 vozača osobnih automobila, 13 vozača teretnih automobila, osam putnika u osobnim automobilima i četiri putnika u teretnim automobilima. 
 
U akciji je utvrđeno i sankcionirano 68 prekršaja od čega 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa  sankcionirano je 37 vozača, 12 putnika u vozilu od čega jedan vozač osobnog automobila zbog nepropisnog prijevoza djece u vozilu.
 
Tijekom akcije na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom, a uzroci su bili neoprezna vožnja unazad i ne držanje potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu.

Pisane vijesti | Promet i vozila