Rezultati akcije pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Slika /ikone/nevezanje pojasa.jpg

Tijekom provođenja pojačanog nadzora, sankcionirano je 437 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave koprivničko - križevačke od 9. do 15. ožujka, proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. U sklopu nadzora  korištenja sigurnosnog pojasa, vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima - korištenje dječjih sjedalica.
 
Tijekom provođenja pojačanog nadzora, sankcionirano je 437 prometnih prekršaja, od kojih 105 prekršaja nepropisnog korištenja sigurnosnih pojaseva. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima sankcionirane su 105 osobe od kojih 97 vozača i šest putnika na prednjim sjedalima, dok su zbog nepropisnog prijevoza djece sankcionirane dvije osobe.
 
Osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas izdano je 56 mjera pisanog upozorenja, naplaćeno je 27 novčanih kazni, uručeno je 11 obavijesti o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja novčane kazne od tri dana, izdana su dva obavezna prekršajna naloga, te je sastavljeno devet izvješća o počinjenom prekršaju.
 
Tijekom pojačanog nadzora zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih jedna nesreća s ozlijeđenim osobama. U prometnim nesrećama je jedna osoba teže ozlijeđena. Od 19 sudionika koliko ih je moralo koristiti pojas, sigurnosni pojas koristilo je 16 osoba ili 84 posto sudionika.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila