Rezultati akcije tzv. "4 glavne ubojice u prometu" i nadzor vozača mopeda i motocikala

Slika /ikone/policija.promet.1.jpg

Sankcionirano je ukupno 60 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 13. rujna, od 15 do 20 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akciju nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i vozača mopeda i motocikala.
 
Tijekom akcije izvršen je nadzor 80 vozača. Sankcionirano je ukupno 60 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane putnika, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja zaštitne kacige koji je počinio vozač mopeda, prekršaj upravljanja mopedom za kojeg je isteklo važenje registracije, prekršaj upravljanja neosiguranim mopedom. Osim navedenih prekršaja, utvrđen je i jedan prekršaj odbijanja testiranja na prisustvo droge u organizmu.
 
Najveća brzina kretanja izmjerena je u 18.17 sati u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 106 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat. Velika brzina kretanja izmjerena je i u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno kada se u 15.37 sati, vozač osobnog automobila kretao brzinom od 96 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 39-godišnjeg vozača bicikla koji je u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu u 15.18 sati upravljao pod utjecajem alkohola od 2,74 promila.
 
Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom do koje je došlo radi neprilagođene brzine prilikom vožnje u slijedu.
 
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila