Rezultati akcije tzv. "četiri glavne ubojice u prometu"

Slika /ikone/policija.3.png

Tijekom akcije sankcionirana je 39 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 20. listopada, od 15 do 19 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija pojačanog nadzora na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tijekom provedbe akcije kontrolirano je 65 vozila te je sankcionirano 39 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i 14 ostalih prometnih prekršaja. Kontrolirano je 12 mladih vozača koji su počinili sedam prekršaja. Iz prometa su isključena tri vozača te je oduzeta jedna vozačka dozvola.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u 17.20 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat iako je ograničenje brzine 70 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je  u 19 sati, u Đurđevcu u Ulici Petra Zrinskog kod 36-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od  1,05 promila.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila