Rezultati nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2009/06/Alkometar200.jpg

U utorak, 13. prosinca od 15 do 23 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola“.

Foto: Ilustracija

U utorak, 13. prosinca od 15 do 23 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola“. 

U akciji je ukupno ostvareno 30 aktivnosti, od čegasedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (od 0,51 do 1,00 g/kg – jedan prekršaj; od 1,00 do 1,50 g/kg – dva prekršaja, iznad 1,50 g/kg – četiri prekršaja). Zatečen je jedan vozač u činjenju kaznenog djela iz članka 308. KZ - a, te će protiv istog biti podnijeta kaznena prijava. 

Tijekom provođenja akcije za četiri vozača bio je određen smještaj u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a uhićena su bila tri vozača. Protiv uhićenika bili su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su bili kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnom kaznom zatvora i zabranama upravljanja vozilima B  kategorije. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerenaje u 19 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici kada je hrvatski državljanin (1956) zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,98 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, te doveden na Prekršajni sud u Koprivnici gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 13 dana uvjetno na šest mjeseci, novčanom kaznom u iznosu od 800 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci. Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica