Rezultati nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Slika PU_KK/Vijesti/2015/09/kapa,palica.bmp

U razdoblju od 7. do 13. rujna 2015. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. U sklopu ovog nadzora vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima i korištenja dječjih sjedalica. 

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 7. do 13. rujna 2015. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. U sklopu ovog nadzora vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima i korištenja dječjih sjedalica.

Sankcionirano je 397 prometnih prekršaja, od čega 181 prekršaj nepropisnog korištenja sigurnosnih pojaseva. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima sankcionirano je 176 osoba, dok je poradi nepropisnog prijevoza djece sankcionirano pet osoba. Osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas izdano je 145 mjera pisanog upozorenja, naplaćeno je sedam novčanih kazni, te je sačinjeno 29 izvješća o počinjenom prekršaju.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Od 14 sudionika koliko ih je moralo koristiti pojas, sigurnosni pojas koristilo je 11 osoba ili  78 posto.



Stranica