Rezultati nadzora prometa tijekom blagdana Velike Gospe

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom blagdana Velike Gospe, od 14. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

Tijekom blagdana Velike Gospe, od 14. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed koje je došlo do prometne nesreće bila je vožnja na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. Vozač koji je nesreću prouzročio bio je pod utjecajem alkohola. 

U nadzoru prometa utvrđeno je 37 prometnih prekršaja, od čega 11 prekršaja prekoračenja ograničenja brzina kretanja, šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, četiri nekorištenja sigurnosnih pojaseva, tri prekršaja nepropisnog parkiranja i dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima. 

Iz prometa je isključeno osam vozača i dva vozila. Sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu sankcioniran je jedan prekršaj upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja u prometu na cestama.   

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je u četvrtak, 14. kolovoza, u 23.50 sati, u Dugoj ulici u Koprivnici, kada je 36 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg u organizmu. 

Najveća izmjerena brzinakretanja zabilježena je u četvrtak, 14. kolovoza, 21.30 sati, u Zagrebačkoj ulici u Sv. I. Žabno, kada je 36 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 82km/h, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.



Stranica