Rezultati nadzora prometa tijekom novogodišnjih blagdana

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom novogodišnjih blagdana, 31. prosinca 2014. i 1. siječnja 2015., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, te dvije nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i nepropisno mimoilaženje. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su dva vozača. 

Foto: Ilustracija

Tijekom novogodišnjih blagdana, 31. prosinca 2014. i 1. siječnja 2015., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, te dvije nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i nepropisno mimoilaženje. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su dva vozača.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 53 prometna prekršaja, od čega devet upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i tri vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u srijedu, 31. prosinca, u 17.30 sati na Radničkoj cesti u Koprivnici, kada je 34 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,61 promila i skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.



Stranica