Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 21. do 24. listopada, na području PU koprivničko - križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 120 prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 21. do 24. listopada, na području PU koprivničko - križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 120 prekršaja. 

Utvrđeno je 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim  vozilom, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo 15 vozača, dok je 12 vozača uhićeno, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su  kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora, kaznom zatvora, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B i F  kategorije. 

Iz prometa isključeno je 45 vozača, od čega 35 vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola, te sedam vozila. Utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o obveznom osiguranju  u prometu i triprekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

Najveća koncentracija alkohola, u nadzoru prometa, utvrđena je u subotu 22. Listopada, u19.30 sati,  kada je hrvatski državljanin (1979) u Ulici M. Gupca u  Peterancu, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,70 g/kg skrivio prometnu nesreću. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje kažnjen novčanom kaznom od 500 kuna, kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na šest mjeseci i izrečena mu je zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Tijekom vikenda na području Policijske postaje Križevci provedena je preventivno – represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača kojom prilikom su utvrđena četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Tijekom vikenda zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega četiri nesreće s povrijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede a dvije osobe lake tjelesne ozljede. 

Obzirom da je pod utjecajem alkohola bio veliki broj vozača koji su prouzročili prometne nesreće, policijski službenici ove PU će u narednom periodu tijekom redovnog nadzora prometa vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača. 



Stranica