Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 13. do 15. siječnja 2012.g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

 Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 13. do 15. siječnja 2012.g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

Ukupno je utvrđeno 88 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj odnosio se na istek tehničkog pregleda, jedan prekršaj oduzimanja prednosti prolaska i dr. 

Iz prometa je isključeno jedno vozilo i 13 vozača, dok je sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu utvrđen jedan prekršaj. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 15. siječnja 0.30 sati, kada je vozač hrvatski državljanin (1975) u Koprivnici, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,35 g/kg. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen i doveden na prekršajni sud, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom 500 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci, te je predan u zatvor u Bjelovar.   

Najveća brzina izmjerena je u nedjelju, 15. siječnja u 14.50 sati, kada je vozač hrvatski državljanin u Velikoj Mučnoj, upravljao osobnim automobilom brzinom od 109 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.           

Tijekom provedbe navedenih aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo sedam osoba, dok je pet vozača uhićeno. 

Protiv uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima B kategorije, kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora. 

Tijekom vikenda zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedan sudionik zadobio teške, a jedan lake tjelesne ozljede.



Stranica