Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 2. do 5. ožujka na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 73 prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 2. do 5. ožujka na području Policijske uprave koprivničko - križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 73 prekršaja. 

Utvrđeno je 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, devet prekršaja odnosilo se na vožnju pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska,  dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja odnosila su se na upravljanja tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, dva prekršaja nekorištenja svjetala na vozilu i  dr. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otriježnjenja smještena su bila dva vozača, dok je jedan vozač uhićen te je protiv istog proveden žurni prekršajni postupak u kojemu je kažnjen novčanom kaznom od 600 kuna, kaznom zatvora od osam dana uvjetno na šest mjeseci i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

 Iz prometa je isključeno 13 vozača, od čega, devet vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola te pet vozila. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 3. ožujka u 15.50 sati u Koprivnici, u Ulici Novi Brežanec, kada je hrvatski državljanin (1994) upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,22 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je pušten na slobodu. 

Najveća brzina zabilježena je u nedjelju, 4. ožujka u 11.42 sati kada je hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Zagrebačkom ulicom u Koprivnici, brzinom od 96 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h. 

Tijekom vikenda zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega, dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima  je jedna osoba teško ozlijeđena a četiri osobe su lakše ozlijeđene. Uzroci prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama bili su oduzimanje prednosti prolaska i nepoštivanje svjetala semafora. 

Također, apeliramo na vozače da poštuju svjetlosne znakove i pravila prednosti prolaska, posebice prilikom kretanja raskrižjem, skretanja i uključivanja u promet.



Stranica