Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Tijekom vikenda, od 9. do 11. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 9. do 11. siječnja,  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dva sudionika lakše ozlijeđena.

Policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, vožnju neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor nepropisnog pretjecanja, upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala te kretanje pješaka.

Utvrđeno je 145 prometnih prekršaja, od čega 20 vožnji pod utjecajem alkohola, 29 prekoračenja brzina, 12  tehničkih neispravnosti, tri isteka tehničkog pregleda, pet oduzimanja prednosti prolaska, tri upravljanje prije stjecanja prava i dr.

Iz prometa su isključena tri vozila i 27 vozača, a utvrđena su i tri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 10. ožujka,   u 23.15 sati u Kunovcu kada je 54 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg.
 
Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u nedjelju, 10. ožujka, u 21.30 sati u Križevcima, kada je 23 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 96 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

U posebnim prostorijama do otrježnjenja je zadržano 11 osoba a četiri osobe su uhićene. Protiv četiri vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima B kategorije i kaznom uvjetnog zatvora.



Stranica