Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 4. do 6. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 4. do 6. svibnja,  na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

U sklopu nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor prijevoza i smještaja tereta, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala, te kretanje pješaka. 

Utvrđeno je 79 prekršaja, od čega 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja odnosilo se na prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, šest prekršaja tehničke, dva istek tehničkog pregleda vozila, četiri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr. Iz prometa je isključeno pet vozila i 14 vozača. 

U posebnu prostoriju do otrježnjenja, smješteno je bilo šest osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 5. svibnja, 5.20 sati, kada je vozač hrvatski državljanin (1967) u Križevcima, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,30 g/kg u organizmu. 

Najveće prekoračenje brzine zabilježenoje u petak, 4. svibnja, u 13.14 sati, kada je vozač hrvatski državljanin (1954) u Brckovčini, upravljao osobnim automobilom brzinom od 94 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega osam s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe teško a sedam osoba lakše ozlijeđeno.               



Stranica