Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/IlustracijPUpolicajka.jpg

Tijekom vikenda, od 25. do 28. svibnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 113 prekršaja.

 Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 25. do 28. svibnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 113 prekršaja. 

Utvrđeno je 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, pet oduzimanja prednosti prolaska, pet prekršaja upravljanja vozilima kojima je istekla valjanost prometne dozvole, tri nepropisna parkiranja i  dr. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otriježnjenja smješteno je bilo 15 vozača, dok je sedam vozača uhićeno, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni novčanim kaznama, kaznom zatvora, kaznama uvjetnog zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije. Jedan vozač predan je u zatvor u Bjelovar na izdržavanje kazne zatvora. 

Iz prometa je isključeno 40 vozača, od čega 30 vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 27. svibnja u17.15 sati u Bogačevo Riječko, kada je hrvatski državljanin(1981), skrivio prometnu nesreću, upravljajući traktorom podutjecajem alkohola od 3,59 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je pušten na slobodu. 

Najveća brzina zabilježena je u petak, 25. svibnja u 15.01 sati kada je hrvatska državljanka upravljala osobnim automobilom Bukovjem Križevačkim, brzinom od 97 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h. 

Tijekom vikenda zabilježene su četiri prometne nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško a jedna osoba lakše ozlijeđena.



Stranica