Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Tijekom vikenda, od 15. do 17. lipnja, prometna policija Policijske uprave u nadzoru cestovnog prometa utvrdila je 65 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno šest vozila i 19 vozača.

 Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 15. do 17. lipnja,  prometna policija Policijske uprave u nadzoru cestovnog prometa utvrdila je 65 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno šest vozila i 19 vozača.

Zabilježeno je deset prometnih nesreća. Dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško a dvije osobe lakše ozlijeđene.

Utvrđeno je 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola a u posebnim prostorijama do otrježnjenja je zadržano sedam osoba. Tri su osobe uhićene te su dovedene na žurni prekršajni postupak u kojima su kažnjene novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilom B kategorije te uvjetnim kaznama zatvora.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 16. lipnja, u 19.12 sati kada je 49 – godišnji vozač u Vinogradskoj ulici u Đurđevcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja vozila, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, oduzimanje prednosti prolaska i dr.

Od ukupno 65 poduzetih represivnih mjera, utvrđeno je pet prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, dvije vožnje neregistriranim vozilom, dvije vožnje tehnički neispravnim vozilom, upravljanje prije stjecanja prava, tri upravljanja za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja i dr.



Stranica