Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 10. do 12. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 10. do 12. kolovoza,  na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena, dok je jedna osoba je lakše ozlijeđena. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprimjerene brzine, oduzimanja prednosti prolaska, vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisno pretjecanja, nepropisne vožnje unazad, nepropisnog skretanja i nepropisnog kretanja kolnikom.

Utvrđen je 121 prometni prekršaj, od čega 23 vožnje pod utjecajem alkohola, 16 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja odnosilo se na tehničku neispravnost vozila, osam prekršaja isteka važnosti prometne dozvole, osam prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, šest prekršaja odnosilo se na neregistrirana vozila, tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, dva prekoračenja ograničenja brzina kretanja, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva nekorištenja reflektirajućeg prsluka odnosno reflektirajuće biciklističke odjeće, dva prekršaja nekorištenja svjetla na vozilu noću, jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme dok je vozačka dozvola oduzeta i dr.

Iz prometa je isključeno osam vozila i 29 vozača. Policijski službenici sankcionirali su šest prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 10. kolovoza, u 20.35 sati u Sajmišnoj ulici u Koprivnici kada je 31 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,88 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je uhićen. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Koprivnici, gdje je kažnjen kaznom zatvora 12 dana, zabranom upravljanja vozilima B kategorije 12 mjeseci, te je predan u zatvor u Bjelovar.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 10. kolovoza, u 10.07 sati u Ulici Vladimira Nazora u Budančevici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 84 km/h iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno 10 osoba, dok je jedna osoba uhićena. Protiv jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom zatvora i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije.



Stranica