Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2012/08/prometni_policajac02.jpg

Tijekom vikenda, od 24. do 26. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i najtežih stradavanja u pometu.

 Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 24. do 26. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i najtežih stradavanja u pometu. Tom prilikom utvrđeno je ukupno 195 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno sedam vozila i 31 vozač.

Od ukupno osam zabilježenih prometnih nesreća, dogodile su se četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena a šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda zabilježena su 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je u posebnu prostoriju do otrježnjenja bilo smješteno 11 osoba. Nad četiri osobe provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i uvjetnim kaznama zatvora.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 25. kolovoza, u 19.35 sati, kada je vozač hrvatski državljanin (1970) u Virju upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,93 g/kg u organizmu. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, oduzimanje prednosti prolaska i dr. 

Od ukupno 195 utvrđenih prekršaja, utvrđeno je 102 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, četiri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, tri prekršaja vožnje neregistriranim vozilom, tri prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, pet prekršaja upravljanja prije položenog vozačkog ispita, tri prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilom i dr. Sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu utvrđena su tri prekršaja.

 Protiv 37 – godišnjeg vozača podnijeta je kaznena prijava poradi počinjenog  kaznenog djela  Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u petak, 24. kolovoza, u 15.52 sati, kada je vozačica hrvatski državljanin (1993) u Subotici Podravskoj upravljala osobnim automobilom brzinom od 114 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 km/h.



Stranica