Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2012/08/prometni_policajac02.jpg

Tijekom vikenda, od 7. do 9. rujna, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 7. do 9. rujna,  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprilagođene brzine, nepropisnog mimoilaženja, vožnje na nedovoljnost udaljenosti i nepropisnog kretanja kolnikom.

Utvrđen je 131 prometni prekršaj, od čega 31 prekoračenje ograničenja brzina kretanja, 21 vožnja pod utjecajem alkohola, osam nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam upravljanja prije stjecanja prava, sedam nekorištenja zaštitnih kaciga, četiri isteka važnosti prometne dozvole, tri tehničke neispravnosti vozila, tri neregistrirana vozila, tri pretovara, dva nepoštivanja crvenog svjetla na semaforima, dva nepoštivanja znakova policijskih službenika, dva neposjedovanja tahografskih listića i drugo.

Iz prometa je isključeno devet vozila i 31 vozač. Policijski službenici su sankcionirali i četiri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 8. rujna, u 15.23 sati u Ulici Antuna Mihanovića u Miholjancu, kada je 49 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 2 200 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 7. rujna, u 10.46 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, gdje je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 107 km/h, iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja je smješteno 11 osoba, dok je šest osoba uhićeno. Protiv šest vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja motornim vozilima A, M, B i F kategorije.



Stranica