Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

Tijekom vikenda, od 1. do 3. veljače, na području Policijske uprave zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 1. do 3. veljače, na području Policijske uprave zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća bila je neprimjerena brzina, uslijed koje su zabilježene dvije prometne nesreće. U dvije prometne nesreće kod vozača koji su prouzročili prometne nesreće utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu iznad dopuštenih 0,50 g/kg.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali 72 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, tri prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i dva prekršaja upravljanja vozilima za koje je isteklo važenje tehničkog pregleda. Policijski službenici iz prometa su isključili 13 vozača i jedno vozilo.

U posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava bilo je smješteno osam vozača. Uhićena su bila tri vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora, novčanim kaznama i  zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 3. veljače, u 21.35 sati u mjestu Molve Ledine, kada je 53 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg u organizmu. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u subotu, 2. veljače, u 10.10 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 95 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h. 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

 Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica