Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 22. do 24. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina uvjetima na kolniku, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno kretanje kolnikom. Kod jednog vozača traktora koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom  utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

U nadzoru prometa utvrđeno je 140 prometnih prekršaja, od čega 22 upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 20 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, osam nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam upravljanja vozilima bez upaljenih svjetala, četiri prekoračenja ograničenja brzina kretanja, četiri upravljanja vozilima neprilagođenom brzinom, tri nekorištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, dva upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, dva nepropisna parkiranja i jedan prekršaj sudjelovanja teretnog automobila s priključnim vozilom u prometu za vrijeme zimskih uvjeta na cesta.

Iz prometa su isključena 23 vozača i sedam vozila. Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđena su četiri prekršaja upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, 22. veljače, u 9.20 sati u Ulici Šimuna Pandura u Hampovici, kada je 40 - godišnji vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,46 g/kg, te prouzročio prometnu nesreću.  Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak pri Prekršajnom sudu u Koprivnici, u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 1 300 kuna, kaznom zatvora od 30 dana s rokom kušnje od šest mjeseci i zabranom upravljanja vozilima F kategorije šest mjeseci.

U nedjelju, 24. veljače, u 13.25 sati u Ulici Petra Zrinskoga u Đurđevcu 34 – godišnjak je upravljao konjskom zapregom pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno osam vozača. Uhićena su tri  vozača. Protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja B i F kategorije.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.


 



Stranica