Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

U razdoblju od 5. do 7. travnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Foto: Ilustracija   

U razdoblju od 5. do 7. travnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Okolnost uslijed koje je došlo do prometne nesreće bila je neprilagođena brzina uvjetima na kolniku.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali su 96 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja odnosilo se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, deset prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, pet prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja odnosila su se na prekoračenja ograničenja brzine, četiri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, dva prekršaja upravljanja prije položenog vozačkog ispita, dva prekršaja upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Iz prometa su policijski službenici isključili dva vozila i 31 vozača.

U posebnu prostoriju policije do otriježnjenja smješteno je bilo 12 vozača. Uhićena su bila četiri vozača, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora, te zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 5. travnja, u 23 sata, u Dravskoj ulici u Podravskim Sesvetama, kada je 42 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,11 g/kg u organizmu. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.           

Policijska postaja Đurđevac je u petak, 5. travnja, od 16 do 24 sata provela preventivno - represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača. Tijekom akcije policijski službenici izvršili su nadzor 55 vozača, te su tom prilikom utvrdili 33 prometna prekršaja. Tijekom akcije osam vozača je sankcionirano zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. U posebnu prostoriju policije do otriježnjenja smješteno je bilo pet vozača, uhićena su bila dva vozača,  protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama uvjetnog zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorija.

 

Dobro je podsjetiti

 

Alkohol je jedan od najčćih uzročnika stradavanja u prometu.

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica