Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U razdoblju od 12. do 14. travnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe zadobile teške, a četiri osobe lake tjelesne ozljede, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

U razdoblju od 12. do 14. travnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe zadobile teške, a četiri osobe lake tjelesne ozljede, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina uvjetima na kolniku, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje kolnikom.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali su 108 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a iz prometa su isključili osam vozila i 35 vozača. Sankcionirano je 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja vožnje brzinom većom od dozvoljene, šest prekršaja odnosilo se na tehničke neispravnosti vozila, tri prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te drugi prekršaji.

U posebnu prostoriju do otriježnjenja bilo je  smješteno 10 vozača. Uhićena su dva vozača, te će protiv istih danas biti provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 12. travnja, u 16.32 sati u Hlebinama, u Ulici B. Jelačića, kada je vozač bicikla upravljao pod utjecajem alkohola od 3,56 g/kg u organizmu.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 14. travnja, u 15.01 sati u Budančevici u Ulici V. Nazora, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 90 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

 Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđena su dva prekršaja upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja.

 

Dobro je podsjetiti

 

Alkohol je jedan od najčćih uzročnika stradavanja u prometu.

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica