Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 84 prometna prekršaja, od čega 20 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 11 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 13. travnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže i šest osoba lakše ozlijeđeno, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.  Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i jednu s ozlijeđenom osobom prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 84 prometna prekršaja, od čega 20 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 11 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno osam vozača. Uhićena su dva vozača. Protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 13. travnja, u 22 sata u Viničkoj ulici u Koprivnici, kada je 27 - godišnji vozač upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 2,39 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 13. travnja, u 11.30 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je 42 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 km/h, iako je brzina ograničena na 50 km/h.

 

Dobroj je podsjetiti

Oprezno u prometu

Prilagodite brzinu kretanja svog vozila karakteristikama ceste (zavoj, nadvožnjak, prijevoj i dr.) i gustoći prometa. Tijekom noći i u vrijeme smanjene vidljivosti (kiša, magla) smanjite brzinu kretanja svog vozila. Poštujte ograničenja brzina kretanja vozila bez obzira da li su ograničenja propisana prometnim propisima ili prometnim znakovima.

Nakon konzumacije alkoholnih pića nemojte upravljati vozilima u prometu na cestama. Predlažemo da vozači koji su konzumirali alkoholna pića zamole drugu osobu koja nije pod utjecajem alkohola i posjeduje valjanu vozačku dozvolu da upravlja vozilom, da koriste usluge taxi-službe ili da ostave svoja vozila na parkiralištima i pješice se nogostupima upute kući.



Stranica