Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2014/06/pol.vozilo.bmp

Policijski službenici uočili su i sankcionirali 138 prometnih prekršaja, od čega 20 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 25 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 1. do 3. kolovoza 2014.g., na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno skretanje. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su tri vozača.

Policijski službenici uočili su i sankcionirali 138 prometnih prekršaja, od čega 20 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 25 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je devet vozača. Dva vozača su uhićena i dovedena na žurne prekršajne postupke, u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 3. kolovoza, u 3.15 sati u u Križevcima, kada je 36 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Bio je zadržan do otrježnjenja, potom uhićen i doveden na Prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom i zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 2. kolovoza, u 9.51 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 147 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 80 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Alkohol nepovoljno utječe na vozačke sposobnosti uslijed čega se povećava mogućnost događanja prometnih nesreća. Stoga, ponovno, savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu na cestama

Nakon konzumacije alkoholnih pića nemojte upravljati vozilima u prometu na cestama. Predlažemo da vozači koji su konzumirali alkoholna pića zamole drugu osobu koja nije pod utjecajem alkohola i posjeduje valjanu vozačku dozvolu da upravlja vozilom, da koriste usluge taxi-službe ili da ostave svoja vozila na parkiralištima i pješice se nogostupima upute kući.



Stranica