Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

Sankcionirano je 127 prometnih prekršaja, od čega 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 53 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 26. do 28. rujna, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su nepropisno uključivanje u promet, nepropisno skretanje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. U nesrećama nisu zatečeni vozači pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 127 prometnih prekršaja, od čega 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 53 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Dva vozača su uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, te su im izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 28. rujna, u 0.55 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Križevcima, kada je 27 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača je, na Prekršajnom sudu u Križevcima, proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 4.050 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije dva mjeseca.

Najveće brzine kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđene su u nedjelju, 28. rujna, u 10.04 sati i u 10.14 sati u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom, kada su dva vozača upravljala svojim osobnim automobilima brzinom od 108 kilometara na sat, iako je u brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače motornih vozila podsjećamo na nužnost poštivanja ograničenja brzina kretanja vozila, te prilagođavanja brzine kretanja stanju i karakteristikama kolnika, vremenskim uvjetima, uvjetima vidljivosti (magla) i gustoći prometa.

Vezano uz jutarnje uvjete slabe vidljivosti, vozače bicikala podsjećamo na obavezno korištenje svjetala na biciklu (prednje svjetlo bijele boje, stražnje svjetlo crvene boje), te na obavezno korištenje reflektirajućih prsluka odnosno reflektirajuće biciklističke odjeće. Također, vozače bicikala podsjećamo na nužnost korištenja postojećih biciklističkih staza.

Sve vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkohol da upravlja vozilom ili da koriste usluge taksi službe, kako bi se izbjeglo događanje prometnih nesreća.



Stranica