Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2014/alkohol čaša.bmp

Sankcionirano je 195 prometnih prekršaja, od čega 34 upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i 65 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila. Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila dva vozača.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 10. do 12. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije prometne nesreća s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno kretanje kolnikom, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje odnosno skretanje vozila. Vozači koji su prouzročili prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 195 prometnih prekršaja, od čega 34 upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i 65 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila. Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila dva vozača.

Najveća koncentracija alkoholautvrđena je u nedjelju, 12. listopada, u 12.40 sati u Majurcu, kada je 52 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveće brzine kretanja vozilau nadzoru prometa utvrđene su u subotu, 11. listopada, u 10.52 sati na državnoj cesti broj 41 u Velikoj Mučni kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 106 km/h iako je na rečenom dijelu državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h. 

Dobro je podsjetiti  

Ponovno podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, te da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkohol da upravlja vozilom ili da koriste usluge taksi službe, kako bi se izbjeglo događanje prometnih nesreća.

Ponovno vozače podsjećamo da prilagode brzinu kretanja svog vozila prometnim znacima, ali i konfiguraciji i stanju prometnice, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa. 

Vozače ponovno podsjećamo da se prije nego izvrše neku radnju vozilom u prometu, kao što su to skretanje, pretjecanje, obilaženje ili uključivanje u promet, moraju uvjeriti da istu mogu izvršiti na siguran način i da prilikom te radnje neće nikoga ugroziti.



Stranica