Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Sankcionirano je 127 prometnih prekršaja, od čega 16 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 39 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 5. do 7. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega nesreća s poginulom osobom, četiri s ozlijeđenim osobama i četiri nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je stradalo šest osoba, od čega jedna osoba smrtno, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. Uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno prelaženje kolnika, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno kretanje kolnikom, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno mimoilaženje i nepoštivanje značenja crvenog svjetla semafora.  Tri vozača koji su  prouzročili prometne nesreće bili su  pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 127 prometnih prekršaja, od čega 16 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 39 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je pet vozača. Dva vozača su uhićena  i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 6. prosinca, u 23.40 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je 42 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,92 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 6. prosinca, u 11.57 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 106 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, te da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima na cesti pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkohol da upravlja vozilom ili da koriste usluge taksi službe, kako bi se izbjeglo događanje prometnih nesreća.



Stranica