Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Policijski službenici uočili su i sankcionirali 127 prometnih prekršaja, od čega 34 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 12. do 14. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepoštivanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno pretjecanje i nepropisna vožnja unazad. Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici uočili su i sankcionirali 127 prometnih prekršaja, od čega 34 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je 12 vozača. Sedam je vozača uhićeno, te su protiv njih provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 14. prosinca, u 4.55 sati u Ulici bana J. Jelačića u Križevcima, kada je 22 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,38 promila. Bio je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen. Protiv vozača je na Prekršajnom sudu u Križevcima proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 7.800 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije sedam 7 mjeseci.

Najveća brzina zabilježena je nedjelju, 14. prosinca, u 11.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 24 - godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 98 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno podsjećamo da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi događanju prometnih nesreća, te svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koja nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom odnosno da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe.

Ukazujemo na nužnost poštivanja ograničenja brzina kretanja izraženih prometnim znakovima, ali i prometnim propisima, te na nužnost prilagodbe brzine kretanja vozila događajima na prometnici, stanju kolnika i vremenskim prilikama.

Na sve sudionike u prometu apeliramo da se prije izvođenja radnje vozilom u prometu kao što su to uključivanje u promet, pretjecanje, vožnja unatrag, skretanje i mimoilaženje,  uvjere da se one mogu sigurno izvršiti kako pri tome ne bi doveli u opasnost druge sudionike u prometu.



Stranica