Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Policijski službenici su u nadzoru prometa sankcionirali 128 prometnih prekršaja, od čega 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i šest vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 20. do 22. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teško i dvije osobe lakše ozlijeđene, te dvije nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i nepoštivanje crvenog prometnog svjetla. U prometnim nesrećama vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su u nadzoru prometa sankcionirali 128 prometnih prekršaja, od čega 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i šest vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača. Dva su vozača uhićena, te su protiv njih provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 22. veljače, u 21.40 sati u Cubincu, kada je 31 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,91 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će tijekom dana biti proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća brzina zabilježena je u petak, 20. veljače, u 15.34 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 128 kilometara na sat, iako je  brzina ograničena na 80 kilometara na sat.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače motornih vozila molimo da za vrijeme kišnih oborina dodatno smanje  brzinu kretanja svog vozila, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Mlade vozače podsjećamo da ne smiju upravljati osobnim automobilima čija je snaga motora veća od 80 kilowata, te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju upravljati vozilima – dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača je 0,00 promila, te ih pozivamo na dodatan oprez, posebice mlade vozače koji su nedavno stekli vozačke dozvole. 



Stranica