Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2015/03/pol.auto.2.png

Tijekom vikenda, 27. do 29. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, 27. do 29. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno kretanje kolnikom, nepropisno obilaženje, te nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika. Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom prouzročili su vozači osobnih automobila pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 125 prometnih prekršaja, od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 19 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo šest vozača. Uhićen je jedan vozač, a protiv kojeg će tijekom 30. ožujka biti proveden žurni prekršajni postupak. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 29. ožujka, u 16.55 sati na otvorenom dijelu državne ceste broj 43 između Đurđevca i Šemovaca, kada je 42-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,69 g/kg.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 27. ožujka, u 10.26 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je 42-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 109 km/h iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da alkohol negativno utječe na vozačke sposobnost i povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Zasebno ističemo da mladi vozači ne smiju upravljati vozilima za vrijeme dok u organizmu imaju alkohola – za ovu kategoriju vozača dozvoljena je koncentracija od 0,00 promila.

Ponovno ukazujemo na nužnost poštivanja prometnih znakova kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima.

Brzinu kretanja vozila potrebno je uskladiti sa stanjem prometnice, karakteristikama prometnice, vremenskim prilikama, uvjetima vidljivosti, gustoći prometa i prometnim znakovima.

Vozače mopeda i motocikala podsjećamo na nužnost korištenja zaštitne kacige, te važnost tehničke ispravnosti mopeda i motocikala.



Stranica