Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2015/09/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici su sankcionirali 76 prometnih prekršaja, od čega 15 upravljanja pod utjecajem alkohola i 19 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 18. do 20. rujna, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih su se dogodile prometne nesreće bile su nepropisno skretanje, nepropisno kretanje kolnikom, nepropisno uključivanje u promet, nepoštivanje svjetlosnog znaka i greška pješaka. Počinitelji prometnih nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su sankcionirali 76 prometnih prekršaja, od čega 15 upravljanja pod utjecajem alkohola i 19 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača, a jedan je uhićen.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 18. rujna, u 2.05 sati u Velikom Otoku, kada je 37 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od  2,48 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 20. rujna, u 21.45 sati u Glogovcu, kada je 32 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometar na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometar na sat.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu molimo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima.

Također, podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima. Kod uključivanja u promet prilikom izlaska vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, s površine na kojoj se ne odvija promet vozila ili s drugih sličnih površina, potrebno je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom odnosno prometnom površinom na koju se uključuje vozilom.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Roditeljima savjetujemo da djecu ne ostavljaju bez nadzora prilikom njihovog kretanja u prometu.

Vozače bicikala podsjećamo na obvezu korištenja biciklističkih staza ili traka, te korištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće noću i u vrijeme smanjene vidljivosti



Stranica