Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/01/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda uočili su i sankcionirali 128 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola i 14 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 6. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško, a pet osoba lakše ozlijeđene.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Mladi vozači prouzročili su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s materijalnom štetom i jednu s dvije teško i tri lakše ozlijeđene osobe. Dva mlada vozača koji su izazvali nesreće bili su pod utjecajem alkohola.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Sve mlade vozače podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilima ne smiju imati u organizmu alkohola. Također ih molimo, da poradi nedovoljno vozačkog iskustva budu izrazito oprezni prilikom sudjelovanja u prometu.

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda uočili su i sankcionirali 128 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola i 14 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 4. ožujka, u 19.35 sati u Bojnikovcu, kada je 44 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometar na sat, na dijelu ceste gdje je brzina  ograničena na 50 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 6. ožujka, u 21.55 sati u Ulici Miklinovec u Koprivnici, kada je 60 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,68 promila.
U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Uhićen je bio jedan vozač koji je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Podsjećamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila trebaju uskladiti s postavljenom prometnom signalizacijom, gustoćom prometa, stanju kolnika i vremenskim prilikama.
Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete (kiša, magla) koji nas očekuju tijekom predstojećeg tjedna, apeliramo na vozače da dodatno smanje brzinu kretanja svojih vozila i povećaju međusobni razmak, te da obrate posebnu pozornost na pješake i vozače bicikala.

Pješake podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti i noću koriste reflektirajuću odjeću odnosno izvor svjetlosti za sigurnije kretanje u prometu, a vozače bicikala na korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće.

Podsjećamo pješake da su se dužni kretati izgrađenim nogostupima, a vozače bicikala na obavezno korištenje biciklističkih staza i traka. Prije nego što prijeđu cestu na obilježenim pješačkim prijelazima i prijelazima biciklističke staze preko ceste, pješaci i vozači bicikala moraju se uvjeriti da cestu mogu sigurno prijeći. 



Stranica