Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/kapa,palica.bmp

Tijekom vikenda, od 18. do 20. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 18. do 20. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su dva vozača.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 158 prometnih prekršaja, od čega 44 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom i 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je  u petak, 18. ožujka, u 13,29 sati u Peterancu u Ulici Matije Gupca, kada je 37 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 km/h,na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je  u nedjelju, 20. ožujka, u 2 sata u Kolodvorskoj Ulici u Kalinovcu, kada je 36 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.

Ističemo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti. Mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba  povećava se s konzumacijom alkoholnih pića. Ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Vozačima koji su konzumirali alkohola pića savjetujemo da koriste usluge javnog prijevoza i taksi službe odnosno da zamole drugog vozača koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom. 

Sve mlade vozače podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilima ne smiju imati u organizmu alkohola. Također ih molimo, da zbog nedovoljno vozačkog iskustva budu izrazito oprezni prilikom sudjelovanja u prometu. 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti. 

Vozače bicikala podsjećamo na obvezu korištenja biciklističkih staza ili traka, te korištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Roditeljima savjetujemo da djecu ne ostavljaju bez nadzora prilikom njihovog kretanja u prometu.  

Podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima. Kod uključivanja u promet prilikom izlaska vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, s površine na kojoj se ne odvija promet vozila ili s drugih sličnih površina, potrebno je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom odnosno prometnom površinom na koju se uključuje vozilom.



Stranica