Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/pol.vozilo.bmp

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 105 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 52 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 27. do 29. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega prometna nesreća s poginulom osobom i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći s poginulom osobom, jedna osoba je smrtno stradala, dvije su teško ozlijeđene, a jedna osoba lakše ozlijeđena. Rečene prometne nesreće zabilježene su uslijed nepoštivanja prometnog znaka, nepoštivanja prednosti prolaska i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti. U prometnim nesrećama vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. 

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 105 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 52 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 29. svibnja u 20.50 sati u Kuzmincu, kada je 35 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,47 promila.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 29. svibnja u 15.20 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada je 30 - godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom krećući se brzinom od 109 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

Sve mlade vozače podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilima ne smiju imati u organizmu alkohola. Također ih molimo, da zbog nedovoljno vozačkog iskustva budu izrazito oprezni prilikom sudjelovanja u prometu te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti. 

Podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima. Kod uključivanja u promet prilikom izlaska vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, s površine na kojoj se ne odvija promet vozila ili s drugih sličnih površina, potrebno je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom odnosno prometnom površinom na koju se uključuje vozilom.

Svim vozačima skrećemo pozornost da su se dolaskom u neposrednu blizinu prijelaza ceste preko željezničke pruge dužni približavati tako da se mogu zaustaviti pred uređajem za zatvaranjem prometa na prijelazu ili pred uređajem za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka. Apeliramo na sve sudionike u prometu, da dolaskom u neposrednu blizinu rečenog prijelaza budu posebno oprezni, te da se uvjere da željezničkom prugom ne nailazi vlak.



Stranica