Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/pol.vozilo.bmp

Sankcionirana su 124 prometna prekršaja, od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 40 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, 3. do 6. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Nesreća je zabilježene zbog nepropisne vožnje unatrag, a prouzročio ju je vozač pod utjecajem alkohola.

Sankcionirana su 124 prometna prekršaja, od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 40 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača, a jedan je uhićen.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 4. lipnja, u 23.20 sati u Ulici Ivana Lepušića u Križevcima, kada je 36 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Vozač je uhićen, te protiv njega slijedi provođenje prekršajnog postupka.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 5. lipnja, u 12.59 sati u Velikoj Mučnoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 100 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Kako upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi događanju prometnih nesreća opetovano savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući.

Vozače mopeda i motocikala molimo da koriste zaštitne kacige i ostalu zaštitnu opremu, te da poštuju prometne znakove i prometna pravila, posebice one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja, prednost prolaska kroz raskrižja, pretjecanje i obilaženje, te uključivanje u promet.

Zasebno apeliramo na mlade vozače da upravljaju vozilima samo ukoliko posjeduju valjanu vozačku dozvolu, te ih podsjećamo da za mlade vozače, kao i za „vozače profesionalce“, vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.

Podsjećamo da će u razdoblju od 6. do 12. lipnja 2016. godine Policijska uprava koprivničko - križevačka provoditi pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. 



Stranica