Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/kapa,palica.bmp

Policijski službenici sankcionirali su 74 prometna prekršaja, od čega 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 19. do 21. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su četiri vozača.

Ističemo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti. Mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba povećava se s konzumacijom alkoholnih pića. Ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Vozačima koji su konzumirali alkohola pića savjetujemo da koriste usluge javnog prijevoza i taksi službe odnosno da zamole drugog vozača koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom.

Policijski službenici sankcionirali su 74 prometna prekršaja, od čega 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržan je jedan vozač.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 21. kolovoza, u 21.50 sati u Ulici Petra Preradovića u Kozarevcu, kada je 27 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

 

Dobro je podsjeti

Oprezno u prometu

Vozače motornih vozila pozivamo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu. također, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila, te da se pridržavaju pravila prednosti prolaska koja su regulirana prometnim znacima ili prometnim pravilima.

Apeliramo na vozače motornih vozila i sve putnike u vozilima da koriste sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta.



Stranica