Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/kapa,palica.bmp

Policijski službenici su sankcionirali 154 prometna prekršaja, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 74 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 26. do 28. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih tri nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su sankcionirali 154 prometna prekršaja, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 74 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda uhićena su dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 28. kolovoza, u 1.45 sati u Ulici braće Radić u Koprivnici, kada je 40 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,14 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je jutros, 29. kolovoza, u 5.59 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 110 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima. Kod uključivanja u promet prilikom izlaska vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, s površine na kojoj se ne odvija promet vozila ili s drugih sličnih površina, potrebno je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom odnosno prometnom površinom na koju se uključuje vozilom.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.

Roditeljima savjetujemo da djecu ne ostavljaju bez nadzora prilikom njihovog kretanja u prometu, te da prije početka nove školske godine poduče djecu o sigurnom i pravilnom kretanju u prometu.

Vozači i putnici u motornim vozilima - koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta. Djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.



Stranica