Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda i blagdana

Slika PU_KK/Vijesti/2015/09/prometni_policajac02.jpg

Sankcionirano je 59 prometnih prekršaja, od čega 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i sedam prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda i blagdana, 31. prosinca 2015. do 3. siječnja 2016. godine, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je šest osoba lakše ozlijeđeno. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno skretanje, nepropisno uključivanje u promet i nepropisno kretanje kolnikom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće.

Sankcionirano je 59 prometnih prekršaja, od čega 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i sedam prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača, a jedan je uhićen.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 1. siječnja, u 11.50 sati u Sajmišnoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je 24 - godišnji vozač, prije stjecanja prava, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u subotu, 2. siječnja, u 11.50 sati u Cvetkovcu, kada je 47 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 103 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, te pod utjecajem alkohola od 2,10 promila.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače podsjećamo da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola negativno utječe na njihove vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometne nesreće.

Ponovno svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe odnosno da upravljanje vozilom prepuste osobi za koju znaju da posjeduje valjanu vozačku dozvolu i da nije konzumirala alkoholna pića.

Mlade vozače ponovno podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju niti pokušati upravljati vozilima, odnosno da za njih vrijedi dopuštena koncentracija od 0,00 promila alkohola u organizmu.

Na vozače motornih vozila apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, te da  brzinu kretanja svojih vozila prilagode karakteristikama i stanju ceste (zavoj, raskrižje, prijevoj, mokar kolnik, kolnik prekriven snijegom), gustoći prometa, vremenskim uvjetima (snježne padaline, magla, kišne oborine) i postavljenim prometnim znakovima kako bi se u slučaju potrebe mogli sigurno zaustaviti.

Podsjećamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama obavezna uporaba zimske opreme, te je zabranjen promet teretnim automobilima s priključnim vozilima i vozilima bez zimske opreme. 



Stranica