Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda - Mladi vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,68 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Ukupno je utvrđen 221 prometni prekršaj

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, te poduzimanja pojačanih aktivnosti u cestovnom prometu od 20. do 23. kolovoza 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba zadobilo ozljede i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola zabilježeni su kao počinitelji dvije prometne nesreće. 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisna vožnja unazad (1) i nepropisno pretjecanje (1).
 
Ukupno je utvrđen 221 prometni prekršaj od čega 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 93 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 21. kolovoza u 00.55 sati u Koprivnici na Florijanskom trgu, kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,68 promila. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Najveća brzina zabilježena je u nedjelju, 22. kolovoza u 9,28 sati na državnoj cesti broj 41 u Velikoj Mučnoj, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 105 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.
 
U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda recidivisti nisu zatečeni. U sklopu pojačanog nadzora kontrolirano je 57 mladih vozača, dok su isti počinili 20 prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola - 6, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 5, nepoštivanje prometnog znaka – 3, ostali prekršaji – 6).
 
Tri mlada vozača bila su smještana u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 21. kolovoza u 00,55 sati u Koprivnici na Florijanskom trgu kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,68 promila. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala, recidivista i pješaka.
 

Priopćenja | Promet i vozila