Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda - upravljao automobilom 111 kilometara na sat

Slika PU_KK/Vijesti/VoziloRotacija2.JPG

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 24. do 26. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije nesreće, a dvije mladi vozači. Sve tri nesreće zabilježene su uslijed brzine neprimjerene uvjetima.

Policijski službenici sankcionirali su 146 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, 44 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalice, te 10 korištenja mobitela tijekom vožnje.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten jedan vozač. Tri vozača bila su uhićena, a  protiv dvojice su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 25. kolovoza, u 21.28 sati u Križevima, kada je 55 - godišnji vozač upravljao traktorom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 2,90 promila. Vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 26. kolovoza, u 15.50 sati na državnoj cesti D-28 u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 111 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je posjetiti

Oprezno u prometu

Podsjećamo da vozači motornih vozila brzinu kretanja svog vozila trebaju uskladiti s ograničenjima brzina u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja.

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da njihova konzumacija negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Mlade vozače molimo da poradi nedovoljno vozačkog iskustva budu izrazito oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju. Podsjećamo ih da za vrijeme upravljanja vozilima ne smiju imati u organizmu alkohola.

Sve sudionike u prometu podsjećamo da se pridržavaju prometnih pravila i prometnih znakova, posebice onih koji se odnose na prednost prolaska i uključivanje u promet. Prije poduzimanja pojedinih radnji u prometu (skretanje, pretjecanje, vožnja unatrag i slično), potrebno je uvjeriti se da se mogu izvršiti na siguran način, ne ugrožavajući pritom sebe i ostale sudionike u prometu.



Pisane vijesti