Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa školskih autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2009/11/policajac_autocesta01.jpg

U srijedu, 21. i četvrtak, 22. rujna, na području Policijske uprave, u suradnji s inspekcijom cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, bio je proveden pojačani nadzor autobusa koji učenike prevoze u školu.

 Foto: Ilustracija 

U srijedu, 21. i četvrtak, 22. rujna, na području Policijske uprave, u suradnji s inspekcijom cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, bio je proveden pojačani  nadzor autobusa koji učenike prevoze u školu. 

Tijekom pojačanog nadzora, izvršena je kontrola 12 „školskih“ autobusa kojom prilikom je utvrđeno 14 prekršaja,  od čega četiri prekršaja prijevoza djece autobusima za koje nisu izdane Potvrde o ispunjavanju uvjeta za autobuse kojima se prevoze djeca, šestprekršaja prijevoza djece bez da se u autobusu nalazi Ugovor o prijevozu djece, tri prekršaja nekorištenja dnevnog odmora od strane vozača autobusa i dva prekršaja neposjedovanja tahografskih listića. Na području Policijske postaje Križevci utvrđen je najveći broj prekršaja, čak njih devet. Za sve uočene prekršaje, prekršajne postupke će pokrenuti nadležni inspektor cestovnog prometa.



Stranica