Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2016/10/palica pol..bmp

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u srijedu, 5. listopada, na području Postaje prometne policije Koprivnica, od 19 do 24 sata, proveden je pojačani nadzor prometa.

Foto: Ilustracija 

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u srijedu, 5. listopada,  na području Postaje prometne policije Koprivnica, od 19 do 24 sata, proveden je pojačani nadzor prometa. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bila je posvećena nadzoru upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladim vozačima. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 53 vozača od čega četiri mlada vozača. Utvrđen je ukupno 21 prometni prekršaj. 

Vozilima pod utjecajem alkohola upravljalo je pet vozača, dok se jedan vozač odbio podvrći ispitivanju alkoholiziranosti. Vozači su upravljali vozilima s koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg alkohola u organizmu (3), od 1,00 do 1,50 g/kg alkohola u organizmu (1) i iznad 1,50 g/kg (1). Kod jednog mladog vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,00 do 1,50 g/kg. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Vinogradskoj ulici Koprivnici u 23,20 sati, kada je 51 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. 

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornih vozila utvrđena je u Koprivničkoj ulici u Sokolovcu u 22,40 sati, kada je 19 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Utvrđena su i tri prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (1 prekoračenje od 30 do 50 km/h, 2 prekoračenja brzine od 20 do 30 km/h. 

Najveća brzina kretanja vozila u naselju izmjerena je na državnoj cesti broj 41 između mjesta Sokolovac i Lepavina u 21,17 sati, kada je 20-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 112 km/h unatoč ograničenju brzine kretanja vozila, izražene prometnim znakom, od 70 km/h. 

Mladi vozači su, osim prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, počinili još dva prometna prekršaja (nepropisno pretjecanje i upravljanje vozilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole). 

Uz navedene prekršaje, utvrđena su i sankcionirana tri prekršajanekorištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, te pet ostalih prometnih prekršaja. 

Policijska uprava koprivničko-križevačka će i u predstojećem razdoblju provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica