Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2018/08/ilust.policija.png

Foto: Ilustracija 

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u srijedu, 29. kolovoza,  od 17 do 21 sat proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenja sigurnosnog pojasa, mobitela i zaštitne kacige.

Policijski službenici kontrolirali su 81 vozača, od čega pet mladih vozača i dva vozača mopeda. Ukupno su poduzete 43 represivne mjere iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, prekršaj neregistriranog vozila, tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje i šest ostalih prekršaja. Iz prometa je isključeno šest vozača i jedno vozilo. Iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu sankcioniran je jedan prekršaj, dok su tri prekršaja utvrđena iz Zakona o osobnoj iskaznici.

U sklopu pojačanog nadzora izvršena je kontrola dva vozača mopeda i njihovih putnika, te je spram istih poduzeto sedam represivnih mjera (tri prekršaja nenošenje zaštitne kacige, prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, prekršaj vožnje neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, i aktivnosti sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu – jedan prekršaj). Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je pet mladih vozača kod kojih su utvrđena tri prekršaja (prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja).

Najveća koncentracija alkohola  izmjerena je u 18,45 sati, u Bakovčicama kada je 59-godišnji vozač upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila. 

Najveća brzina kretanja izmjerena je u 19,15 sati, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 103 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

Prometne nesreće tijekom provedbe pojačanog nadzora nisu zabilježene.



Pisane vijesti