Rezultati pojačanog nadzora prometa - Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,30 promila

Slika /ikone/vincekovo.4.jpg

Ukupno je utvrđeno 187 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda i poduzimanja pojačanih aktivnosti u cestovnom prometu, od 28. do 31. kolovoza 2020.g., na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2) i nepoštivanje prednosti prolaska (1).

U prometnim nesrećama jedan vozač bio je pod utjecajem alkohola, dok je jedan mladi vozači evidentiran kao počinitelj prometne nesreće.
 
Ukupno je utvrđeno 187 prometnih prekršaja od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 91 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,  prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, te tri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač bio je smještane u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a šest vozača bilo je uhićeno, te su prema pet vozača provedeni žurni prekršajni postupci pri nadležnim sudom gdje su im izrečene novčane kazne, zaštitne mjere i zabrane upravljanja motornim vozilom, te je u jednom slučaju izrečena bezuvjetna kazna zatvora.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 30. kolovoza 2020.g. u 00.00 sati u Koprivnici u Ulici Franje Mraza, kod 50 - godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.

Najveća brzina utvrđena je u subotu, 29. kolovoza 2020.g. u 21.58 sati na državnoj cesti DC 28 u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 118 kilometara na sat iako je brzina prometnim propisima ograničena na 70 kilometara na sat.

U sklopu pojačanog nadzora kontrolirano je 35 mladih vozača, dok su isti počinili devet prekršaja od kojih tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom. Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u nedjelju, 30. kolovoza, u 00.00 sati u Svetom Ivanu Žabno na Trgu Karla Lukaš, kod 23 - godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom, vozač je bio uhićen i proveden je žurni prekršajni postupak.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, te recidivista.
 
Zbog pogoršanja vremenskih prilika uslijed kišnih oborina koje nam predstoje tijekom tjedna, sve sudionike u prometu pozivamo na povećani oprez, međusobno uvažavanje i poštivanje prometnih propisa.
 

Priopćenja | Promet i vozila