Rezultati pojačanog nadzora prometa na D - 2

Slika PU_KK/Vijesti/2009/11/policajac_autocesta01.jpg

Jučer, 16. siječnja, od 9 do 13 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, u suradnji sa Policijskom upravom virovitičko - podravskom, proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2.

Foto: Ilustracija 

Jučer,  16. siječnja, od 9 do 13 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, u suradnji sa Policijskom upravom virovitičko - podravskom, proveden je  pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, vožnju prije stjecanja prava, vožnju za vrijeme zabrane, kretanje pješaka, na prometovanje vozača bicikala, traktora i teretnih automobila, istek prometne dozvole i upravljanje tehnički neispravnim vozilima. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirana su 52 vozila, od čega 39 osobnih automobila i 13 teretnih  automobila, te je izvršeno šest tehničkih pregleda teretnih automobila na cesti, a o čemu su  sačinjeni Zapisnici o tehničkom pregledu vozila na cestama. 

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 26 prekršaja, od čega po prekršajima: osam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine  kretanja (od 20 do 30 km/h u naselju),  pet prekršaja pretovara, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepoštivanja prednosti prolaska, jedno nepropisno pretjecanje, jedno nekorištenje svjetala u prometu te ostali prekršaji. 

Sukladno Zakonu o radnom vremenu obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je pet prekršaja. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa na D - 2 nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica