Rezultati pojačanog nadzora prometa na državnim cestama

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

U četvrtak, 31. svibnja, od 9 do 13 sati na području Policijske uprave koprivničko -križevačke, proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnim cestama broj 20, 22, 41 i 43.

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 31. svibnja, od 9 do 13 sati na području Policijske uprave koprivničko -križevačke, proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnim cestama broj 20, 22, 41 i 43. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, nadzor teretnih automobila, autobusa, traktora, nadzor mladih vozača, prometovanje vozača mopeda, motocikala, bicikala i kretanje pješaka. 

Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je 59 vozila, od čega 15 teretnih automobila, autobus,  dva moped, motocikl, pet traktora, te 35 osobnih automobila, dok je izvršen tehnički pregled 10 teretnih automobila i jednog autobusa, te su za iste popunjeni Zapisnici o tehničkom pregledu teretnih vozila na cestama. Iz prometa su isključena dva vozila i tri vozača. 

Ukupno je utvrđeno 27 prekršaja, od čega pet prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, četiri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, tri prekršaja ne nošenja zaštitne kacige, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja prije položenog vozačkog ispita, jeddna vožnja u suprotnom smjeru, jedno nepropisno parkiranje, prekršaj nepoštivanja prednosti prolaska, jedan prekršaj neregistriranog vozila, tri pretovara, šest ostalih prekršaja i jedan prekršaj sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. 

Najveća brzina kretanja zabilježena je u 11.33 sati u Hampovici, kada je NN vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 86 m/h na mjestu gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h.

U vrijeme pojačanog nadzora prometa zabilježena je prometnih nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je uzrok bio vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.



Stranica